Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Yemen Suriye’ye dönüşüyor: 2.4 milyon mülteci
islam devleti default

Yemen Suriye’ye dönüşüyor: 2.4 milyon mülteci

Suudiler Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon ile Husiler arasındaki çatışmalardan dolayı bir yılda 2.4 milyon kişinin mülteci haline geldiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalardan dolayı Yemen’de 2.4 milyon kişinin mülteci haline geldiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stéphane Dujarric, Suudi Arabistan’ın Yemen’e askeri saldırılarını başlattığı mart 2015’ten bu yana 2.4 milyon kişinin mülteci durumuna düştüğünü belirterek Yemen’de yaşanan insani facianın gelecekte daha da ağırlaşabileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler, Yemen’de sürdürülebilir bir barış sağlanması için çalışmalarını sürdürürken BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, 4 günlük Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Mansur Hadi ve Körfez İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Abdullatif Reşid Zayani ile görüştü.

Dün de Suudi Arabistan ile Ensarullah Hareketi temsilcilerinin geçtiğimiz hafta Yemen-Suudi Arabistan sınırında görüşmeler yaptığı açıklanmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir