Home / News / HABER / TÜRKİYE / Adana’da ‘El Nusra’ operasyonu; 11 gözaltı
islam devleti default

Adana’da ‘El Nusra’ operasyonu; 11 gözaltı

Adana’da düzenlenen operasyonda 11 kişi Nusra cephesiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye’de faaliyet gösteren El Nusra Cephesi’ne yönelik şehir merkezinde düzenlediği operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bir vakıf ile bazı illerde ve yurt dışındaki kamplarda bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat ve ilişki içerisinde oldukları, Suriye’ye elaman aktarım faaliyetlerinde bulundukları, örgüt adına yardım topladıkları, örgütsel ders, sohbet, toplantı ve etkinlik düzenledikleri, örgütsel faaliyetlerinin deşifresini engellemek amacıyla kod isim kullandıkları, El Kaide üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatan şahıslara adli aşamada destek oldukları tespit edilen 13 şüpheliye yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendiği belirtildi.

Oprasyonda, 11 kişinin de gözaltına alındığı, çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman, 1 adet pompalı av tüfeği ile bu tüfeğe ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 11 şüphelinin sorgusuna devam edildiği öğrenildi.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir