Home / News / HABER / DÜNYA / Dallas’ta İslam karşıtı gruptan silahlı gösteri

Dallas’ta İslam karşıtı gruptan silahlı gösteri

ABD’nin Teksas eyaletinde İslam karşıtı nefret grubunun Dallas’taki cami önünde yapmak istediği provokatif eylem cami cemaati ve bölge halkı tarafından engellendi

ABD’nin Teksas eyaletinde “Kara Panterler”in izinden gittiğini savunan ve İslam karşıtı eylemlere imza atan silahlı bir grubun Dallas bölgesindeki camide yapmak istediği eylem başarısız oldu. Daha çok Afrika kökenli Müslümanların devam ettiği caminin cemaati grubun eylem yapmasına izin vermedi.

Cumartesi günü Dallas’ta biraraya gelen Kara Panterler grubunun felsefesini takip eden solcu İslam karşıtı grup “Huey P. Newton Gun” üyeleri uzun namlulu silahlarla eylem yapmak istedi. Grup daha önce de cami önlerinde uzun namlulu silahlarla gövde gösterisi yaparak camiye devam eden Müslümanları korkutan birçok eyleme imza atmıştı.

İslam karşıtlığı ile bilinen grubun eylemine katılım beklediklerinden az oldu. Aynı zamanda camiyi yöneten Amerikan İslam İlişkileri Bürosu üyeleri (Members of the Bureau on American-Islamic Relations -BAIR) ve bölgede bulunan Müslümanların daha kalabalık bir grup oluşturarak cami önünde toplanması üzerine gösteri olaysız son buldu.

Bölge polisinden, Fox4’e yapılan açıklamada gösterinin olaysız bitmesi sebebiyle polisin elinde yeterli bilgi olmadığı, polisin olay yerine gösteri bittikten sonra intikal ettiği kaydedildi.

Gösteriyi düzenleyen silahlı nefret grubu ise olayın burada bitmeyeceğini, daha büyük bir eylem planlayacaklarını ifade ederken BAIR, gösterinin amacına ulaşmamasının bölge halkının ve cami derneğinin bir zaferi olduğunu kaydetti.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir