Home / News / HABER / TÜRKİYE / Erdoğan’dan İİT’na borcu olan ülkelere tepki
islam devleti default

Erdoğan’dan İİT’na borcu olan ülkelere tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak biz 2 milyon dolarlık bir katkıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’na böyle bir bağışta bulunacağız” diyerek Teşkilat’a borcu olan ülkelere çağrıda bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Zirvesi kapanış oturumunda konuşan Erdoğan, “Türkiye olarak biz 2 milyon dolarlık bir katkıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’na böyle bir bağışta bulunacağız. Bunun 1.8 milyon doları Genel Sekreterliğe, 100 bin doları İnsan Hakları Komisyonu’na, 100 bin doları İslami Dayanışma Fonu’na olmak üzere teşkilata, toplam 2 milyon dolar gönüllü katkı taahhüdümüzü açıklıyoruz” diye konuştu.

 

Erdoğan, bağış sisteminin ortadan kaldırılarak, aidat sisteminin yürütülebileceğini söyleyerek Teşkilat’a borcu olmayan ülkelerin ismini okudu.

Diğer ülkelerin aidat ödemelerinde sıkıntı olduğunu kaydeden Erdoğan “Genel Sekreterliğe ödenmesi gereken rakam 160 milyon dolar. Bu rakamın ödenmemesi durumunda ne denli aktif olabilirsiniz?” ifadelerini kullandı.

‘FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİ BUGÜNE KADAR ASLA YALNIZ BIRAKMADIK’

Erdoğan, “Kabul ettiğimiz Filistin kararı, Filistinli kardeşlerimizin göstermekte olduğu onurlu direnişe İslam dünyası olarak verdiğimiz desteğin bir kez daha en üst düzeyde ispatıdır, en üst düzeyde ifadesidir. Filistinli kardeşlerimizi bugüne kadar asla yalnız bırakmadık. İnşallah hiçbir zaman da yalnız bırakmayacağız” dedi.

‘MÜSLÜMANLARA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİK’

Erdoğan, “Doğudan batıya, kuzeyden güneye gözlerini İstanbul’a, bizlere çeviren İslam aleminin içinde bulunduğu zor şartların aşılmasında ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey, birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Zirve sırasında sergilediğimiz kardeşlik tablosu ile tüm Müslümanlara ve insanlara önemi mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Burada aldığımız kararlar milyarlarca insana umut vermiştir. Şunu asla unutmamalıyız, yeryüzünde bir kişi bile haksız yere acı çekiyorsa, zulüm görüyorsa bu sayı çok fazladır” diye konuştu.

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir