Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Felluce’deki ablukaya tepkiler artıyor
islam devleti default

Felluce’deki ablukaya tepkiler artıyor

Müslüman Bilgeler Konseyi, Irak’ın Enbar vileyetine bağlı Felluce’de yaşanan insani dramı kınadı

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in başkanlığını yaptığı Müslüman Bilgeler Konseyi, Irak’ın Enbar vilayetine bağlı Felluce’ye uygulanan ambargo nedeniyle yaşanan insani dramı kınadı.

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bulunan konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, Felluce’de masum insanlara uygulanan aç bırakma ve öldürme politikalarını kınanırken, İslam’ın, ne şekilde olursa olsun insanları öldürmeyi haram kıldığı ifade edildi.

Felluce’de yaşananların, dini değerler, beşeri örf ve uluslararası sözleşmelerle çeliştiğinin kaydedildiği açıklamada, kasaba halkının abluka altına alınmasına terör örgütü DAEŞ’in neden olduğu belirtildi.

Konsey, uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşlarını, abluka altındaki Felluce halkının kurtarılması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Geçen pazar günü, Felluce’de gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu şubat ayında, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce’de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu.

Felluce 2014 yılından bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir