Home / News / HABER / DÜNYA / Fransa Savunma Bakanı Irak’ta
islam devleti default

Fransa Savunma Bakanı Irak’ta

Bağdat’ta bulunan Fransız Bakan Le Drian, Irak Savunma Bakanı el-Ubeydi ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Cuburi ile bir araya geldi

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Bağdat’taki bakanlık binasında bir araya geldi.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ubeydi ve mevkidaşı Le Drian iki ülke ilişkileri ve Iraklı güçlerin IŞİD’le mücadelesini görüştü.

Ubeydi, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon güçleri arasında yer alan Fransa’nın örgüte karşı hava saldırıları ve Iraklı güçlere eğitim desteğinden övgüyle bahsetti.

Açıklamada sözlerine yer verilen Ubeydi, “Fransa ABD’den sonra Irak’a destek sunan ikinci ülkedir. Fransa tüm bölge ve Irak’ın terörden kurtulması için gerekli yardımı sunmaya hazır olduğunu iletti.” dedi.

Fransız Bakan Le Drian da IŞİD’e karşı Tikrit ve Enbar’da elde ettiği başarıdan dolayı Iraklı güçleri tebrik ederek, ülkesinin terörle mücadelesinde Irak’a desteğini yineledi. Le Drian, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi ile de Bağdat’taki ofisinde bir araya geldi.

Cuburi ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Cuburi ve Le Drian dünyada silahlı örgütlerle mücadele ve Irak’taki güvenlik gelişmelerini ele aldı.

IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon güçleri arasında yer alan Fransa’nın Irak güçlerine desteğinden övgüyle bahseden Cuburi, onlarca ailenin Enbar’da kontrolü sağlanan bölgelerdeki evlerine geri döndüğünü belirtti.

Fransa Savunma Bakanı Le Drian de ülkesinin Irak ile iyi ilişkiler geliştirmeye önIem verdiğini ifade etti.

Le Drian’nin Bağdat’taki temaslarının ardından yarın Erbil’e geçerek, oradaki Kürt yetkililerle bir araya geleceği bekleniyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir