Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep’e ağır bombardıman halen sürüyor

Halep’e ağır bombardıman halen sürüyor

Rusya ve Suriye’ye ait savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana şehrin muhaliflerin hakimiyetindeki bölgesine en az 24 hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda sivil, enkaz altında; ölü ya da yaralı sayısı hakkında bilgi yok.

Rusya ve Suriye’ye ait savaş uçakları Halep’i vurmaya devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana Halep’te en az 24 hava saldırısı gerçekleştirildi.

Suriye’de görev yapan gazetecilerden Zahir Al Şamil, Halep’in Zobdia, Ansare, Jazmate mahallelerinde Rus ve Suriye’ye ait çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de hava saldırılarının devam ettiğini, çok sayıda insanın enkaz altında kaldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yayınlanan videolarda, enkaz altında çıkarılan bebek görüntülerileri, insanın içini acıtıyor. Bölgeden gelen fotolarda sokaklardaki her canlının hedef alındığı gözleniyor. 

GECE DE TIP MERKEZİ VURULMUŞTU

Suriye ordusunun Halep’in Bustan el-Kasr semtindeki tıp merkezine varil bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Halep’teki Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, yaptığı açıklamada, rejime ait bir helikopterin muhaliflerin denetimindeki Bustan el-Kasr’daki, Bustan el-Kasr tıp merkezine 3 varil bombası attığını söyledi.

RUSYA’NIN HASTANE SALDIRISINA TEPKİLER BÜYÜYOR

Suriye’nin Halep şehrinde Rusya ve Esad yönetiminin son bir haftada düzenlediği saldırılarda 202 sivil hayatını kaybetti. Rus jetlerinin vurduğu Sahra Hastanesinde ise 50 kişinin öldüğü, ölenlerin arasında şehrin tek çocuk doktoru da olduğu belirtiliyor.

RUSYA SUÇU ABD’YE ATIYOR

Halep’te bir hastaneyi vurmasının ardından bütün dünyadan tepki gören Rusya, hastaneyi ABD’nin vurmuş olabileceği suçlamasında bulundu. Şubat ayında da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne ait bir hastaneyi vuran Rusya,aynı gerekçeyi göstermişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir