Home / News / HABER / TÜRKİYE / İncirlik’te Alman üssüne onay
islam devleti default

İncirlik’te Alman üssüne onay

Almanya’nın İncirlik’te üs kuracağı iddialarına, Ankara’dan onay geldiği iddia edildi

Geçtiğimiz hafta basına yansıyan ‘Almanya, İncirlik’te askeri üs kuracak’ haberleri Alman hükümetince yalanlarken diğer yandan ‘Almanya’nın İncirlik’e takviye edeceği askerleri için bir üs inşa etme talebinin Ankara’da kabul gördü’ iddia edildi.

IŞİD’le mücadele kapsamında Tornoda tipi keşif uçaklarını Adana’daki İncirlik Üssü’ne gönderen Almanya’nın burada yeni bir askeri üs inşa etmek istediği iddia edilmiş, ancak bu iddia Almanya tarafından yalanlanmıştı.

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir ise Almanya’nın İncirlik Üssü içinde, takviye edeceği askerleri için yeni bir yatakhane ve karargahtan üs inşa etme talebinin Ankara’da kabul gördüğünü yazdı. Almanya’nın bu inşaat için 34 milyon avro bütçe ayırdığını öne sürdü.

‘ALMAN ÜSSÜ İÇİN İNŞAAT ALTI AY İÇİNE BAŞLAYACAK’

İncirlik’te kurulacağı öne sürülen Alman hava üssünde 400 askerin barınabileceği yatakhane ve bir karargâh binası ile sosyal tesisten oluşacağı belirtildi. Alman üssünün ayrı bir üs değil, İncirlik içinde ayrı bir bölümde olacağı ve inşasına altı ay içinde başlanacağını iddia eden gazete, ayrıca Tornado jetleri ve yakıt ikmal uçakları için 10 milyon avro’ya bir pist de inşa edileceğini yazdı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir