Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kerry’nin sürpriz Afganistan ziyaretinde sürpriz patlama
islam devleti default

Kerry’nin sürpriz Afganistan ziyaretinde sürpriz patlama

Afganistan’ın başkenti Kabil’e, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sürpriz ziyaretinin ardından 2 roket fırlatıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Afganistan’a süpriz bir ziyarette bulundu. Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ile bir görüşme yapan Kerry’nin ziyaret satlerinde 2 roket fırlatıldı. Patlamaların ardından şehirde gergin saatler yaşandı.

Polis kaynakları, Kabil’in diplomatik bölgesinin (Wazir Ekber Han) yakınında Ayşeyi Durrani okulu ve çevresine iki roketin isabet ettiğini ve kimsenin zarar görmediğini söyledi.

Saldırı, Kabil’de ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ve diğer üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerinin ardından yapıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kabil’deki diplomatik bölgede meydana gelen patlmalar ile ilgili polis geniş çaplı operasyon başlattı.

KERRY: BİRLİK HÜKÜMETİ BEŞ YIL DAHA GÖREVDE

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan ziyaretinde Devlet Başkanı Eşref Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile görüştü.

Gani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, Afganistan’da ulusal birlik hükümetinin 5 yıl görev yapacağını vurguladı.

Kerry, “Ulusal birlik hükümetin görev süresi 5 yıldır. Ulusal birlik hükümetin kurulması için (Eylül 2014’te) imzalanan anlaşmada, 2 sene sonra icra heyeti başkanlığını, başbakanlık ile değiştirmek için halk meclisinin (Loya Cirge) kurulması belirtilmişti ama halk meclisinin kurulması, birlik hükümetinin sona ermesi anlamına gelmiyor.” dedi.

Kerry, Gani ve Abdullah’ın halk meclisini uygun bir zamanda kurup icra heyeti başkanlığını başbakanlık ile değiştirmek için halka fırsat sunacağından emin olduğunu ifade etti.

“TALİBAN BARIŞ SÜRECİNE KATILSIN”

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Taliban’ı barış sürecine katılmaya davet ederek, ülkedeki şiddete konuşarak son vermelerini talep etti.

Kerry, ülkesinin Afgan ordusuna destek vermeyi sürdüreceğini de vurguladı.  

Devlet Başkan Gani ise, ABD’ye teşekkür ederek ülkedeki yolsuzlukla ciddi bir şekilde mücadele edeceğini vurguladı.

Afganistan’da 2014’te yapılan ve 8 adayın yarıştığı devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 bandını aşamayınca ikinci turda yarışan Gani ve Abdullah sonuçlar üzerinde anlaşamamıştı.

Abdullah Abdullah, rakibi Gani’nin hile yaptığını öne sürerek seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanı Kerry iki kez Afganistan’ı ziyaret ederek Gani ve Abdullah’ı ulusal birlik hükümeti kurmaları konusunda ikna etmişti. 

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir