Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kırım’da Rus zulmü sürüyor!
islam devleti default

Kırım’da Rus zulmü sürüyor!

Kırım’da “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında Ruslan Zeytullayev, Rüstem Caitov, Nuri Primov ve Ferat Sayfullayev, Emir Üsein Kuku, Enver Bekirov, Eldar Selyamiyev ve Muslim Aliyev tutuklu bulunuyorlar.

İşgal altındaki Kırım’da Rusya’nın Müslüman Kırım Tatarlarına yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi. Önceki gün Akmescit (Simferepol) Bölgesindeki Colman (Pionerskoye) köyünde bir kafede bulunan 35 Kırım Tatarı, maskeli ve silahlı oldukları ifade edilen kişiler tarafından tutuklandı. Tutuklananların hepsinin Kırım Tatarı, Kırımlı Müslümanlar olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre tutuklananlar ‘’önleyici sorgulama’’ bahanesiyle Aşırıcı (radikal) Faaliyetlerle Mücadele Merkezi’ne götürüldüler. Burada herkesin parmak izi alınıp, fotoğrafları çekildikten sonra sorguya alındılar. Rus yetkililer tarafından alınan sorguda ise hangi camiye gittikleri, hangi mezhebe ait oldukları gibi sorular soruldu.  Tutuklananlar yaşadıkları baskıyla bütün belgeleri imzalamak zorunda kaldılar. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri 11 Şubat tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da birçok kişinin evinde arama yapmıştı. Yapılan aramalar sırasında ise birçok kişi hukuksuz olarak gözaltına alınmıştı. “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında Ruslan Zeytullayev, Rüstem Caitov, Nuri Primov ve Ferat Sayfullayev, Emir Üsein Kuku, Enver Bekirov, Eldar Selyamiyev ve Muslim Aliyev tutuklu bulunuyorlar.

Geçen hafta ise Kırım’ın Canköy bölgesi Dmitrovka köyünde ikamet eden Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Remzi Muratov’un evinde üç saat süren arama yapılmıştı. Aynı zamanda Sudak bölgesi Kutlak (Vesyoloye) köyünde ikamet eden Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Şevket Usmanov’un ve 29 Mart tarihinde Kırım’ın Krasnoperekopsk bölgesinde ikamet eden Midat İsayev’in evinde de arama yapıldığı bildirildi. Uluslararası gözlemciler Kırım’da ifade ve fikir özgürlüğünün olmaması işgalci yönetime karşı olan herkese yürütülen baskı ve takibat politiruskaları başta olmak üzere çok sayıda insan hakları ihlalleri kaydediyorlar.

yeni akit

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir