Home / News / HABER / DÜNYA / Papa Katolikleri şaşırttı
islam devleti default

Papa Katolikleri şaşırttı

Papa Françesko, evlilik ve aile hayatına ilişkin yaptığı ‘esnek’ açıklama Katolik dünyasında büyük yankı uyandırdı.

 

Papa Françesko, Katolik dininin sıkı kurallar koyduğu evlilik ve aile hayatına ilişkin ‘yeni bir kapı açtığı’ şeklinde değerlendirilen 188 sayfalık bir açıklama yaptı.Papa Françesko, evlilik ve aile hayatına ilişkin yaptığı ‘esnek’ açıklama Katolik dünyasında büyük yankı uyandırdı.

PAPA: OLAYLARA GÖRE TEK TEK KARAR VERİLMESİ GEREK

Katolikler için boşanan kişilerin yeniden evlenmesine yeni bir yaklaşım getiren Papa, olaylara göre tek tek karar verilmesi gerektiğini belirtti.

“TEKRAR EVLENENLER AFAROZ EDİLMEMELİ”

İnananların boşandıktan sonra tekrar evlenmeleri durumunda da kilisede yerleri olması gerektiğini savunan Papa, “tekrar evlenenlerin afaroz edilmemesini” istedi.

MUHAFAZAKARLAR, DİNİN KURALLARININ DEĞİŞTİRİLMEMESİNDE ISRARCI

Katolik Kilisesi’ndeki reformistler, Katolik doktrinleri ile boşananların yeniden evlenmelerinin toptancı bir yaklaşımla değerlendirilmemesi arasında bir uzlaşma yolu arıyordu. Muhafazakar Katolikler ise dinin kurallarının değiştirilmemesinde ısrarlı. Bu da yeniden evlenenlerin ancak ilk evlilikleri Kilise tarafından iptal edilir ya da geçirsiz sayılırsa, cemaate katılabileceği anlamına geliyor.

“PEYGAMBERİN MERHAMETİYLE ÖRTÜŞMÜYOR”

Papa ise şimdi bu tutumun İsa Peygamber’in merhameti ile örtüşmediğini savundu. Papa, 2015 yılında da evliliklerin iptal edilmesini kolaylaştırmıştı.

Timeturk

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir