Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Ruhani ‘İsrail’e Ölüm’ yazısından rahatsız
islam devleti default

Ruhani ‘İsrail’e Ölüm’ yazısından rahatsız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkesindeki balistik füzelerde bulunan ‘İsrail’e Ölüm’ yazısının silinmesini istediği belirtildi.

İran basınında yayınlanan haberlere göre, Ruhani Batı ile ilişkileri normalleştirmeye çalışan İran’ın imajına zarar vereceğini belirterek balistik füzelerde İsrail’i hedef alan bu ifadenin silinmesi için yetkililere talepte bulundu.

İran basını, Ruhani’nin kısa bir süre önce ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından da kullanılan “İsrail’e Ölüm” sloganından rahatsız olduğunu bildirdi. Ilımlı politikalardan yana olan ve konuşmalarında sık sık Ortadoğu barışına değinen İran liderinin, bu slogan nedeniyle İsrail yanlısı lobinin AB ve ABD’yi İran karşıtı politikalara ikna edebileceğinden endişe ettiği kaydedildi.

Batı ile ilişkiler konusunda ılımlı politikalardan yana olmasına rağmen İsrail’e karşı sert açıklamalar yapmaktan kaçınmayan Ruhani, önceki hafta yaptığı bir konuşmada İsrail’i ‘Ortadoğu’daki sorunların başlıca kaynağı’ olarak nitelemişti.

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir