Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya çekilme kararına rağmen Suriye’yi vuruyor
islam devleti default

Rusya çekilme kararına rağmen Suriye’yi vuruyor

Suriye’den geçen ay çekilme kararı alan Rusya, bu karara rağmen Suriye’de muhalif grupları vurmaya devam ediyor.

Suriye ordusu ve Rusya hava kuvvetleri son günlerde ateşkes ihlalleri devam ediyor. Geçen ay Suriye’den çekilme kararı alan Rusya, bu karara rağmen muhalifleri vurmaya devam ediyor.

AFP’nin haberine göre, Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar Suriye’nin Himeymim hava üssünden kalkarak, Halep’in güneyindeki muhalifleri vurdu.

Geçen ay Rus ordusu tarafından Himeymim hava üssünde kurulan koordinasyon merkezinde görevli bazı teknik personelin de Rusya’ya döndüğü duyurulmuştu. Üste görevli yetkililer tarafından yapılan açıklamada da, geride kalan askerlerin “nöbetçi kuvvetler” olarak görevlerine devam edecekleri, olası bir saldırıda da hazır bulunacakları belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz haftalarda hedeflerine ulaştıklarını belirterek Suriye’deki birliklerinin önemli bir bölümünün çekilmeye başlaması talimatını vermişti.

ABD’DEN ATEŞKES UYARISI

ABD’nin BM Büyükelçisi Power, Rusya ve diğer ülkelere Esad ordusunun ateşkese uyması için baskı yapması gerektiğini söyledi. Power “çocukların iskelete döndüğüne ve insanların açlıktan ot yediğine ilişkin haberlerin geldiği”, kuşatma altındaki Dareya’ya girilmesine izin vermemesi nedeniyle rejimi eleştirdi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir