Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suudi Arabistan ile Mısır köprü ile bağlanıyor
islam devleti default

Suudi Arabistan ile Mısır köprü ile bağlanıyor

Kızıldeniz üzerinden Suudi Arabistan ile Mısır birbirine bağlayacak bir köprünün inşa edileceği belirtildi…

 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud, Kızıldeniz üzerinde ülkesini Mısır’a bağlayacak bir köprü inşa edileceğini belirtti.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Mısır’ın başkenti Kahire’de ziyarette bulunan Kral Selman, köprünün iki müttefik ülke arasındaki ticaretin büyümesine yardımcı olacağını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ise köprünün Selman el Suud’un adını taşıyacağını kaydetti.

Kızıldeniz’e köprü yapımı konusu daha önce de defalarca gündeme gelmişti ancak konuşmanın ötesine geçmemişti. Köprünün yapım maliyeti 3-4 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. 

‘SUUDİ ARABİSTAN’IN YARDIMLARI ARTIK KARŞILIKSIZ OLMAYACAK’

Öte yandan, Reuters’a konuşan bir Suudi işadamı, Suudi Arabistan’ın Mısır’a yönelik finansal desteğinin bundan sonra ‘karşılıksız’ olmayacağını söyledi. Suudi Arabistan’ın düşük faizli kredilere odaklanacağını savunan işadamı, “Bu, stratejide yapılan bir değişiklik. Yatırımların geri dönmesi, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen Suudi Arabistan için önemli” dedi.

 Timeturk

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir