Home / News / HABER / TÜRKİYE / Suudi Arabistan Kralı Selman Ankara’da
islam devleti default

Suudi Arabistan Kralı Selman Ankara’da

Suudi Kral Selman’ı Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Türkiye’ye geldi. Kral Selman’ı Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı.

Türkiye, 14 Nisan’da İstanbul’da başlayacak 13. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Liderler Zirvesi’nden önce, Ankara’da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’u ağırlıyor. Kral Selman’ın çantasındaki konuların başında İslam ordusu, Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan’daki terörle mücadele var. Kral Selman’ın Mısır’ın ardından Türkiye’ye yaptığı ziyaretin bir diğer başlığı, bölgedeki enerji koridorunun güvenliği.

DARBEDEN SONRA İLK

Türkiye, 2013 yılında seçimle göreve gelen Muhammed Mursi’nin 2013 yılında Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi tarafından askeri darbeyle devrilmesinin ardından Mısır ile ilişkilerini askıya almıştı. İİT Zirvesi’ne Sisi olmasa bile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin gelmesi gündemde ve bu iki ülke arasında yıllar sonra ilk resmi adım olacak. Türkiye, ilişkilerin normalleşmesi için başta Mursi olmak üzere Müslüman Kardeşler’e yönelik baskının kalkması ve özgürce seçime gidilmesi gerektiğini savunuyor.

KARA ORDUSU İHTİMALİ

Kral Selman’ın ziyaretinde Esed, Hizbullah ve IŞİD’le mücadele konuşulacak. Rusya ve İran destekli Esad ordusunun Suriye Halep ve Türmendağı’nda, Irak Erbil ve Musul’da, ayrıca Yemen ve Lübnan’da mevcut idare ve Müslüman gruplara yönelik saldırılara karşı kara ordusu gönderilmesi ya da mevcut yönetimlerin desteklenmesi kararı alınabileceği iddia ediliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir