Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suudi koalisyon 800 El-Kaide üyesini öldürmüş!
islam devleti default

Suudi koalisyon 800 El-Kaide üyesini öldürmüş!

Yemen’de Suudi Arabistan önderliğindeki askeri koalisyon, Mukalla’da en az 800 El Kaide mensubunu öldürdüğünü iddia etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon, El Kaide’nin kalesi olarak bilinen Mukalla şehrine baskın düzenlediğini ve en az 800 El Kaide üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Suudi Arabistan Koalisyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada “Operasyonda en az 800 El-Kaide üyesinin öldü ve birçok üye şehri kaçtı” ifadelerini kullandı.

Yemen’deki bağımsız kaynaklar ölü sayıları ile ilgili bir bilgi verilmezken, sivil ölümleriyle ilgili bir belirti olmadığını açıkladı.

EL KAİDE’NİN MUKALLA’DA İKİNCİ YILI

Yemen’in doğusundaki Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla kenti El-Kaide’nin kontrolündeki ikinci yılına girmişti.

El-Kaide’nin, 2 Nisan 2015’te başlattığı kapsamlı saldırının ardından güvenlik güçleri ve ordunun çekilmesiyle ele geçirdiği Mukalla kenti, o tarihten bu yana örgütün kontrolünde bulunuyor. Şehirdeki liman, cumhuriyet sarayı ve önemli emniyet merkezlerini kontrol altında bulunduran örgüt, ayrıca sağlık, eğitim ve elektrik ile ilgili kurumları da yönetimi altında tutuyor.

Yemen’in kapladığı alan bakımından en büyük vilayeti olan Hadramevt, askeri ve idari olarak Sahil Hadramevt ve Sahra Hadramevt olarak iki kısımdan oluşuyor. El-Kaide’nin elindeki Mukalla, Sahil Hadramevt içinde yer alırken, Sahra Hadramevt ise hükümet yanlısı güçlerin kontrolünde bulunuyor.

Örgütün kontrolü altına girmesinin ardından Mukalla ve Eş-Şehr limanlarında daha önce görülmemiş bir ticari hareketlilik yaşanırken, petrol, araç, gıda maddesi ve inşaat malzemesi taşıyan onlarca gemi, her gün bu limanlara demir atıyor. El-Kaide, gemilerden aldığı yüksek gümrük vergileriyle kendine kazanç sağlıyor. Örgütün ayrıca Mukalla’daki askeri karargahları ele geçirmesiyle birlikte elinde çok sayıda cephane, ağır silah, zırhlı araç ve tank bulunuyor.

Worldbulletin

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir