Home / News / HABER / TÜRKİYE / Türkiye-Suudi Arabistan arasında konsey kuruluyor
islam devleti default

Türkiye-Suudi Arabistan arasında konsey kuruluyor

İki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi kuruluyor

Türkiye ile Suudi Arabistan’ın ikili ilişkilerini daha da güçlendirmek amacıyla Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi kurulacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi kurulmasına ilişkin mutabakat belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un huzurlarında, iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Adil bin Ahmed El Cübeyr tarafından imzalandı.

İmza töreni, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’nin açılış oturumunun hemen akabinde İstanbul Kongre Merkezi’nin “Yıldız 1” salonunda gerçekleşti.

Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi, iki ülke arasındaki koordinasyon düzeyini artırmayı, stratejik iş birliğini güçlendirmeyi, dostluk bağlarını pekiştirmeyi, halklar arasındaki bağları sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Suudi-Türk Koordinasyon Konseyi’nin kurulması, aralık sonunda Suudi Arabistan’a yapılan resmi ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman tarafından kararlaştırılmıştı. Söz konusu kararın mutabakat metni de bugün imzalandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir