Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Pazar günü gerçekleşecek AK Parti genel başkanı seçiminde Binali Yıldırım tek aday olarak yer alacak. Karar, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından, 45 dakika süren  AKP MKYK toplantısının ardından saat gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı.

Çelik açıklamasında “Vakit kaybettiğimiz bir tartışmayı bitirme zamanı geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile, liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim bile fark yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır… Sayın Başbakanımız aday olmayacaklarını açıkladılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Büyük bir mutabakatla İzmir milletvekilimiz Binalı Yıldırım genel başkan adayımız olarak seçilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım ise teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nızı kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin mekânının cennet olmasını diliyorum. 22 Myıs yani bu Pazar günü 2. olağanüstü kongremizi gerçekleştireceğiz… AK Parti’nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na ülkemiz ve partimiz adına teşekkür ediyorum. Kendisi Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı layıkı ile yerine getirmiştir. Tüm part mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. AK Parti bir dava partisidir. Dolayısiyle kurucu genel başkanımız ve liderimiz başta olmak üzere partimizin tüm kademesindekilerle birlikte çalışarak büyük Türkiye idealini yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah yapılacak kongre ülkemiz ve milletimiz için aydınlık yarınlara vesile olur. Buradan Diyarbakır’da hunharca katledilenleri ziyarete gitmeden önce şunu söylemek istiyorum; bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız.” 

Yıldırım, açıklamanın ardından Diyarbakır’da PKK bombası ile hayatını kaybeden 16 vatandaşın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

Parti içinde yapılan temayül toplantılarından da büyük oranda Yıldırım’ın ismi ön plana çıkmıştı.

Al Jaeera