Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Andican’dan Kerimov’a Mektup
islam devleti default

Andican’dan Kerimov’a Mektup

‘Beni tanımıyorsan sana kendimi tanıtayım: Ben Özbekistan’da senin laik ve zalim rejimine karşı fikri çatışma ve siyasi mücadeleyle karşı koyan… Hizb-ut Tahrir’in gençlerindenim’

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi Resmi hesabından “Andican’dan Kerimov’a Mektup” başlıklı mektup yayınladı

İşte o mektup;

Andican’dan Kerimov’a Mektup

Özbekistan’ın Andican şehrinde 13 Mayıs 2005 yılında, diktatör Kerimov ve Putin’in Rus cellatları, Müslümanları galeyana getirip meydanlara çağıran bazı hainlerin desteği ile kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç demeden binlerce Müslüman’ı katlettiler. İşte o katliamda kardeşini şehit veren bir Andicanlı Müslüman’ın Kerimov’a hitaben yazdığı bir mektup… Aynı zamanda bu mektupta Müslümanların ordularına da bir çağrı var.

“Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Ey Kerimov!

Beni tanımıyorsan sana kendimi tanıtayım: Ben Özbekistan’da senin laik ve zalim rejimine karşı fikri çatışma ve siyasi mücadeleyle karşı koyan, senin kin kustuğun, nicelerini hapsettiğin, işkence ettiğin, hatta katlettiğin, beldelerinden çıkardığın, siyasi mücadelelerine karşı şiddet ve zorbalıkla karşı verdiğin Hizb-ut Tahrir’in şebâbından (gençlerinden) biriyim. Aynı zamanda ben “Başkan Kerimov Andicanlıların taleplerini dinlemek üzere şehre gelecek” söylentilerinin yayılmasından sonra yüzüne karşı hak sözü söylemek için sokağa çıkan bir şehidenin kardeşiyim. Oysa sen bacıma yaklaşmaya dahi cüret edemeyip onu katlettin. Andican katliamında protestocu Müslümanları katlettin. Masum bacım seni muhasebe etmek için evinden çıkmıştı, sen ise kardeşin Putin sayesinde ağır silahlarla donanımlıydın, ona katliamla karşılık verdin. Cellatlarına; kadın erkek, çoluk çocuk demeden protestocu Müslümanları katletme emri verdin.

İnsanlar içinde senden daha korkak bir adam, hayvanlardan daha aşağılık adam görmedim. Senin gibi sadece Müslümanlara aslan kesilen başka bir maymun görmedim. Ey korkakların en alçağı! Zavallı masum bacımın tertemiz bedenine, helikopterlerden saçılan kaç makineli tüfek mermisi isabet etti?

Ey Andican kasabı! Ey bacım gibi Müslümanların katili! Eğer adamsan seni düelloya davet ediyorum. Haydi! Ben engelli bir insanım, ama senin gibi korkak değilim, çünkü seni aşağılık bir cüce gibi görüyorum. Sen cücelerin en beterisin! Çünkü ben Andican’da İslami daveti taşırken, hasta olduğum halde beni yakalama çabaların boşa çıktı. İtlerini üzerime saldığında yüksek bir yerden düşüp sakat kaldım… Ey korkak! Haydi, düelloda karşıma çık! Ben imanım ve kalemimle donandım, sen ise küfürle, nefretle ve ağır silahlı adamlarla donanımlısın. Allah’ın izniyle sana galip gelirim. Çünkü tarihte küfrün imana galip geldiği tek bir gün bile yoktur. Bilakis galip gelenler daima, ya zafer ya şehadet diyen müminler olmuştur.

Ey dünya Müslümanları! Ne zamana kadar kardeşlik görevinizi yerine getirmekten geri duracaksınız? Oysa Rasûlullah (Salâvâtullahi ve Selâmuhu Aleyh) şöyle buyuruyor: الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ وَلَا يُسْلِمُهُ “Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu (düşmana) teslim etmez.” O halde Müslümanları düşmana teslim edip de hüsrana uğrayanlardan olmayın!

Ey kışlalarında çakılakalmış Müslümanların orduları! Ne zamana kadar harekete geçmekten, kardeşlerinizi, bacılarınızı, kadınlarınızı, yaşlılarınızı, çocuklarınızı bu köpeğin elinden kurtarmaktan geri duracaksınız? Kanlarının sel olup akması yetmedi mi artık? Ne zaman gerçek Müslüman gibi davranmaya başlayacaksınız? Mazlumları savunan Müslümanların cesur orduları mı olacaksınız, yoksa mücrim ve korkak zalimlerin hizmetkârı olan ordular mı? Ümmet “Sen ve Rabbin gidin savaşın, işte biz burada bekliyoruz” diye korkak ordulardan berîdir. Sizleri Müslümanların namuslarına, kanlarına ve evlatlarına düşkün, kâfirlere karşı sert, Müslümanlara karşı şefkatli farzediyorum. Daha ne zaman harekete geçip sülük gibi ümmetin kanını emen bu zorba ve azgın zalimleri devireceksiniz? Sülük bile onlardan hayırlıdır, pis kanı emer, temizler, tedavi eder, şifalı bir salgı ile aşılar. Oysa bu azgın zalimler, ümmetin temiz kanını emer, gücünü kırar, ölümcül zehrini zerkeder.

Ey Müslümanlar! Huzurunuzda melun Kerimov’a lanet etmek isterim, duama Âminlerle icabet ediniz:

Ey dalâletten hidâyete erdiren, Ey nice küçük toplulukları dev ordulara galip getiren, Ey yücelik ve azamet sahibi Allahım, Senden, Sana ve müminlere düşman olan düşmanımız Kerimov’a karşı öfkeni ve gazabını isteriz, Allahım, ondan ve zebanilerinden intikam al! Onlar senin dinine ve dâvetine savaş açmış, râyeni kaldıranları katlediyorlar! Allahım, kurtuluşumuzu çabuklaştır, dininin zaferini kolaylaştır! Allah’ım, Râşidî Hilâfet’in ikâmesini çabuklaştır, çabuklaştır ki ümmeti köle pazarında satan ve geleceğine karşı komplolar kuran Özbekistan tağutlarından, Amerikalı ve Rus efendilerinden bir an önce inikam alsın. Allah’ım, Kerimov’un kökünü kes, böylelikle gönüllerimizi ferahlat! Allahım, sayılarını azalt, köklerini kazı, onlardan hiçbirini sağ bırakma Allah’ım!”

“Andican’dan bir davetçi “

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir