Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Bağdat’ta pazar yerine bomba: 50 ölü

Bağdat’ta pazar yerine bomba: 50 ölü

Bağdat’ta genelde Şiilerin yaşadığı Sadr kentinde, pazar yerine yapılan bombalı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti. Bazı kaynaklar ölü sayısının 60’ı aştığını duyuruyor

 

Irak’ın başkenti Bağdat’ta pazar yerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Irak polisi ve hastane kayıtlarında ölü sayısı, ilerleyen her saatte değişirken, yerel kaynaklar en 50 kişinin öldüğünü 100’e yakın yaralı olduğunu duyurdu. Bazı kaynaklar ise ölü sayısının 60’ı aştığını belirtiyor.

Irak’ın Şii bölgesindeki Sadr şehrinde IŞİD tarafından yapıldığı söylenen saldırı, pazar yerinde bulunan bir güzellik merkezinin çok yakınında patlatıldığı için ölenlerin çoğunun kadın olduğu bildirildi.

Bağdat’ta emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre El Sadr semtinin El Dahil bölgesinde bir pazar yakınında teröristler tarafından park edilen bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Yaralılar civardaki hastanelerde tedavi altına alınırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıdan kısa bir süre sonra açıklama yapan IŞİD, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir