Home / News / HABER / TÜRKİYE / Eğit-Donat yeniden başlayabilir
islam devleti default

Eğit-Donat yeniden başlayabilir

ABD Savunma Bakanlığı verimsiz olduğu için vazgeçilen ‘eğit-donat’ programına yeniden dönüleceğinin işaretini verdi

ABD Savunma Bakanlığı’nın Kongre’nin onaylamasını beklediği 349 milyonluk ek bütçe ile ilgili açıklamalarda da bulunan Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, ABD’nin Suriye’de uygulamaya başladığı, ancak başarısız ve verimsiz olduğu gerekçesiyle vazgeçilen ‘eğit-donat’ programına geri dönüleceğinin sinyallerini de verdi.

ABD’DEN YPG’YE ÖVGÜ

‘Eğit-Donat’ programının ilk uygulamasından ABD’nin önemli dersler çıkardığını savunan Cook, yeni uygulamada tüm gruplar yerine, grup liderlerine yönelik bir eğitim uygulaması olacağını belirtti. Cook, bu yaklaşımın daha etkili ve başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Bir soru üzerine, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan güçleri desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Cook, bu güçler içinde Araplar, Türkmenler ve YPG’li Kürt güçleri olduğunu söyleyerek, YPG’nin IŞİD’e karşı etkili bir mücadele verdiğini savundu.

IŞİD’in roketli saldırıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “IŞİD’e karşı mücadelede Türkiye’nin yalnız bırakıldığı sözleri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Cook, Türkiye’nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve onlarla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARINI BİZ DE PAYLAŞIYORUZ

Peter Cook, Türkiye-Suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanın IŞİD’den temizlenmesinde denetimin YPG güçlerinde olup olmayacağı sorusunu, “Türkiye ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor.

Bu bölgenin temizlenmesi IŞİD ile mücadelede önemli. Oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağına ilişkin Türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz ve Türkiye’nin Suriye’nin o bölümünde IŞİD’den kurtulma konusunda çıkarlarını biz de paylaşıyoruz şeklinde yanıtladı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir