Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Gözaltındaki Kırım Tatarları serbest bırakıldı
islam devleti default

Gözaltındaki Kırım Tatarları serbest bırakıldı

Akmescit’te gözaltına alınan Kırım Tatarları ancak gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Akmescit’te 26 Mayıs Perşembe günü yapılan aramalar sırasında gözaltına alınan üç Kırım Tatarı Timur Osmanov, Hayser Halilov ve Artur Haltaev, Aşırılık ile Mücadele Merkezi’nden (E Merkezi) ancak gece saat 02.00 civarında serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Şevket Namatullaev “Akmescit’te gözaltına alınan üç kişi: Timur Osmanov, Hayser Halilov ve Artur Haltaev, E Merkezi’nden ancak gece saatlerinde serbest bırakıldı. Sabah saat yediden gece ikiye kadar merkezde tutuldular. Tüm bu süre içinde onları avukatlarla görüştürtmediler. Daha önce evlerinde aramalar yapıldı. Aramalar, güya mağazalarında göçmen çalıştırdıkları için yapıldı” diye açıklama yaptı.

Gazetecinin verdiği bilgiye göre, Rus kolluk kuvvetleri gelmeden önce birisi Hayser Halilov’un evinin bahçesinde duran arabanın lastiklerini deldi ve güvenlik kamerasını indirdi.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci Rus kolluk kuvvetleri, 26 Mayıs tarihinde sabahın erken saatlerinde Kırım Tatar evlerine baskınlar düzenlemeye başladı.

Konu ile ilgili bilgi veren avukat Emil Kurbedinov, evinde arama yapılan Timur Osmanov’un Aşırılık ile Mücadele Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi. Timur Osmanov’un arkadaşları ve iş ortakları Hayser Halilov ve Artur Haltayev’in evlerinde ve ortak olarak işlettikleri mağazada da aramaların yapıldığı bildirildi.

Kırım’daki aramalar ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kırım Tatar halkına karşı yürüttüğü yasa dışı faaliyetleri siyasi baskı aracı olarak tanımlayarak uluslararası topluma Rusya’yı durdurma çağrısında bulundu.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir