Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İran medyası Suriye’deki kayıpları için ”facia” dedi
islam devleti default

İran medyası Suriye’deki kayıpları için ”facia” dedi

İran Devrim Muhafızları mensuplarının Suriye’de ölmelerini İran medyası facia ve Kerbela diye nitelendirdi

İran’ın Suriye’nin Halep kentine bağlı Han Tuman bölgesinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda kayıp vermesi ülkede “facia” ifadesiyle yankı buldu.

Han Tuman’ın batı kesimlerinde Suriye rejimi güçleri ve muhalif Fetih Ordusu arasında yaşanan çatışmaların ardından Han Tuman’ın tamamı Fetih Ordusu’nun eline geçti. Haberin duyulmasının ardından Devrim Muhafızları Mazenderan Kerbela Kolordusu tarafından yapılan açıklamada verilen ağır kayba işaret edilerek, halka soğukkanlı olmaları çağrısı yapıldı. İran medyası da olayı “facia” olarak nitelerken, Suriye’deki muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu’nun Halep’teki ateşkesi ihlal ettiğini bu yüzden rejim güçleri ve müttefiklerinin ağır kayıplar verdiğini yazdı.

Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından cumartesi gününden bu yana yapılan açıklamalar, şu ana kadar aralarında 2 üst düzey komutan da olmak üzere 15 İran askerinin öldüğü yönünde ancak bu rakam bölgeden gelen haberlerle her geçen gün artıyor.

İran’ın ulusal gazetelerinden Kanun, Halep’in Han Tuman bölgesinde İran Devrim Muhafızları’nın son günlerde verdiği zayiatı “Halep Kerbela oldu” başlığıyla aktardı.

Haberde, Han Tuman bölgesinde yaşanan çatışmalarda Suriyeli muhalifler tarafından, aralarında Fatimiyyun Tugayı ile Lübnan Hizbullah’ına mensup milislerle birlikte 80 İran askerinin öldürüldüğü söylentisine yer verildi.

Suriye’de Esad’a sadece danışmanlık hizmetini verdiğini öne süren ancak ülkede binlerce asker ve milis bulunduran İran’dan gelen açıklamalar, “muhalif grupların ateşkes sürecini ihlal ettiği” iddiasıyla Suriye’de ateşkes sürecine uymayacaklarının da işaretini verdi.

Devrim Muhafızları’na yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Fars’ta yayınlanan makalede de Han Tuman saldırısından sonra Suriye’de artık siyasi çözümden söz edilemeyeceği savunuldu.

RUSYA’YA ELEŞTİRİ

Fars Haber Ajansı’nın analistlerinden Sadullah Zarei’nin kaleme aldığı yazıda Rusya’nın ateşkes şartlarını sürdürmek için Han Tuman’da etkisiz kalmayı tercih ettiği belirtilerek Rusya’nın tutumu eleştirildi.

İran’ın çok sayıda kayıp verdiği saldırılardan sonra Suriye’de artık ateşkesin uygulanabilir olmadığı ve terörist gruplar listesinde olsun olmasın tüm muhalif grupların bundan sonra hedef alınacağı iddia edildi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir