Home / News / HABER / TÜRKİYE / İstanbul’da Dünya İnsani Zirvesi
islam devleti default

İstanbul’da Dünya İnsani Zirvesi

Küresel insani yardım sisteminin masaya yatırıldığı Dünya İnsani Zirvesi, İstanbul’da başladı. Zirveye 60’a yakın devlet ve hükümet başkanı katılıyor.

Birleşmiş Milletler‘in (BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’ne başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer ülkelerin liderleri, zirvenin ilk programı olan kahvaltılı liderler oturumunda buluştu.

Basına kapalı gerçekleştirilen oturumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuk liderler ve hükümet temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra düzenlenen açılış oturumunda Erdoğan konuşma yaptı.

 

Zirvenin bugünkü bölümünün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğiyle sona ermesi planlanıyor.

60 LİDER KATILIYOR

Dünya İnsani Zirvesi, çok sayıda devlet ve hükümet başkanı, bakan ve üst düzey resmi temsilcinin yanı sıra uluslararası sivil toplum ve akademik kuruluşları, medya ve özel sektör temsilcileri ile krizlerden etkilenen toplulukları bir araya getiriyor.

Aralarında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri Al Tani‘nin de bulunduğu 60’a yakın devlet ve hükümet başkanının yer aldığı zirveye toplam 60 bin kişi katılıyor.

ABD ve Rusya ise müsteşar ve bakan yardımcısı seviyelerinde temsil ediliyor.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ZİRVEDE YOK

Çok sayıda Uluslararası Yardım Örgütü’nün katıldığı zirveye Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü gelmedi. Gerekçeleri ise, acil ihtiyaçlarına dair somut bir adım atılması yönünde umutlarının olmaması.

Zirveye oyuncu ve yönetmen Sean Penn, Daniel Craig ve Forest Whitaker gibi isimler de davet edildi.

Bu arada, İstanbul Kongre Merkezi’nde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

NTV

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir