Home / News / HABER / DÜNYA / Kerry: Rusya olmasaydı ateşkes sağlanmazdı
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Kerry: Rusya olmasaydı ateşkes sağlanmazdı

Rusya’nın Suriye’de ateşkesin sağlanmasında oynadığı rolü değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Rusya olmadan ilk ateşkes anlaşması olmazdı” dedi.

CNN televizyonuna konuşan Kerry, “Rusya olmadan ilk ateşkes anlaşması olmazdı. Abartısız, onbinlerce hayat kurtarıldı. Her gün 200 kişinin öldüğünü dikkate alarak bunu hesaplayabilirsiniz. Bu bir süre için durdu. İnsanlar yıllardır insani yardım alamıyordu, şimdi yaklaşık 1 milyon kişi insani yardım alıyor” ifadelerini kullandı.

Ateşkesin belli sıkıntıları olduğunu ancak bunlara rağmen onbinlerce kişinin hayatının kurtulduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı şöyle devam etti:

 

“Bu nedenle bu ateşkesin bir üstünlüğü var. Mükemmel midir? Hayır. Üzerinde çalışılması gereken sorunlar var mı? Evet. Bu 5 yıllık bir savaş. Ve aslında bir savaştan daha fazlası. Kürtlerin Kürtlere karşı, Kürtlerin Türkiye’ye karşı savaşı var. Suudi Arabistan, İran, Sünniler, Şiiler var. IŞİD’e karşı olan insanlar, Beşar Esad’a karşı olanlar var. Bu çok karmaşık bir çatışma.”

Sputnik

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir