Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Mısır’da bir mahkum işkenceyle öldürüldü
islam devleti default

Mısır’da bir mahkum işkenceyle öldürüldü

İskenderiye’deki Burcu’l Arab Hapishanesi’nde bir tutuklunun işkence sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi

Mısır’ın İskenderiye kentindeki Burcu’l Arab Hapishanesi’nde bir tutuklunun “işkence” sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğünce yapılan yazılı açıklamada, Bedr Şehhate isimli tutuklunun “sistematik işkence” sonucu hayatını kaybettiği ve El-Buhayra’daki Tutukluları Savunma Heyetinin, başsavcılığa, olayla ilgili soruşturma açılması için dilekçe verdiği ifade edildi.

Koordinatörlük, ceset üzerinde işkence izleri olmasına rağmen savcılığın otopsi yapmayı reddettiğini belirtti.

Buhayra’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) da yaptığı açıklamada, 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Şehhate’yi “işkence şehidi” olarak tanımladı. Şehhate’nin vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanma izlerine rastlandığı aktarılan açıklamada, Mısır makamları “tıbbi ihmal ve işkenceyle” suçlandı.

İçişleri Bakanlığından iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Temmuz 2013’deki askeri darbenin ardından aralarında siyasiler, öğrenciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin de bulunduğu binlerce darbe karşıtının tutuklandığı Mısır’da, o tarihten bu yana ihmal ve tedaviden yoksun bırakılmaları gibi çeşitli nedenlerle cezaevlerinde 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği savunuluyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir