Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Özbekistan, AB ile işbirliğini genişletiyor
islam devleti default

Özbekistan, AB ile işbirliğini genişletiyor

Özbekistan’ın, AB ile 1996 yılında başladığı işbirliği çalışmaları iç politika çalışmalarını da kapsayarak genişletilecek

AB Taşkent Büyükelçisi Yuri Stark, Avrupa Birliğinin çeşitli alanlarda Özbekistan ile işbirliğini genişletmeye devam edeceğini söyledi.

 AB’nin Özbekistan’da tarımın modernizasyona destek vereceğini söyleyen Yuri Stark, “Biz ticaret ve yatırım ilişkilerimizde önemli potansiyellerimizi keşfetmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”dedi.

Stark, AB ve Özbekistan devlet yönetiminin, ekonomi, güvenlik, insan hakları ve hukukun üstünlüğü, adalet ve içişleri politikaları alanlarında diyaloğun derinleştirilerek genişletileceğini ifade etti.

Özbekistan ve Avrupa Birliği 1996 yılında ortaklık ve işbirliği anlaşması imzaladı. Özbekistan’daki AB’nin diplomatik temsilciliği 2011 yılının Mayıs ayında açıldı.

2015 yılının Temmuz ayında AB 2014-2020 yılları için Özbekistan’a 168 milyon avro tutarında yardım ayırdı. Ayrılan bu fon yeni istihdam yaratma programları tanıtımı, sulama altyapısını iyileştirmek için kullanılacak.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir