Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Orta Asya hayat kalitesinde sınıfta kaldı
islam devleti default

Orta Asya hayat kalitesinde sınıfta kaldı

Özbekistan’ın başkenti Taşkent dünya’nın hayat kalitesi en kötü şehirlerinden biri olarak gösterildi

Mercer şirketi tarafından her sene yapılmakta olan araştırmada Taşkent dünya’nın hayat kalitesi en kötü şehirlerinden biri olarak gösterildi.

BBC Özbek hizmetinin haberine göre, şirket bu yıl dünyanın 450 şehrini siyasi ve sosyal çevreyi esas alarak değerlendirdi. Araştırmada şehirlerdeki siyasi istikrar, suç oranı ve yasaların ne kadar işlevsel olduğu dikkate alındı.

Mercer şirketi dünya şehirlerindeki ekonomik ortam, dövizin serbest dolaşımı ve bankacılık hizmetlerinin kalitesi, sosyal ve kültürel alanda basın sansürü kişisel özgürlüklerin durumu, tıbbi hizmetin gelişmesi, bulaşıcı hastalıkların yaygınlığı, su ve kanalizasyon sisteminin işlevselliği ve hava kirlenme oranları gibi göstergeleri esas aldı.

Bunun yanında araştırmada dünya şehirlerinde okulların kalitesi ve eğitim sisteminin gelişmesi, toplu taşıma, elektrik teminatı ve yolların durumu ve başka göstergeler de hesaba katıldı.

Mercer şirketi dünyadaki 230 şehirden 33’ünü en kötü hayat şartlarına sahip olarak ilan etti.

Hayat şartları en kötü olarak tanımlanan şehirler arasında Orta Asya’da Kazakistan’la birlikte diğer bütün Cumhuriyetlerin başkentleri bulunuyor.

Araştırmaya göre, Irak’ın başkenti Bağdat yaşamak için en kötü şehir olarak gösterildi.

Listede Tacikistan’ın başkenti Duşanbe en kötü hayat şartları olan 33 şehirden 19’uncu sırada yer aldı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir