Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Tacikistan’ın ‘Terörle mücadele’sine Rus yardımı
islam devleti default

Tacikistan’ın ‘Terörle mücadele’sine Rus yardımı

Tacikistan yönetiminde ağırlıklı etkisi olan Rusya’nın İçişleri Bakanı, terörle mücadele konusunda işbirliği gerekçesiyle Duşanbe’ye gitti

Rus İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev liderliğindeki üst düzey bir heyetin dün Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye gittiği bildirildi. 

Tacikistan İçişleri Bakanlığı basın servisinin Azadlık radyosuna bildirdiğine göre, Vladimir Kolokoltsev yönettiği bakanlığının daire ve şube başkanları ile Rusya ve Tacikistan güvenlik koordinasyon toplantısına katılmak üzere Duşanbe’ye gitti.

Rus ve Tacik heyetleri bugün Duşanbe’deki hükümet konutunda çeşitli görüşmelerde bulunacak. Tacikistan heyetine ülke İçişleri Bakanı Ramazan Rahimzoda liderlik edecek. Haberde Rus ve Tacik güvenlik koordinasyon toplantısına terörle mücadele toplantısı, aşırıcılık ve ağır suçlar konularının ele alınacağı bildirildi.

Son zamanlarda Rusya’nın özellikle güvenlik, istihbarat ve askeri alanlarda Orta Asya Cumhuriyetlerinde etkisini artırmaya yönelik çalışmalarında ciddi yoğunluk görünmektedir.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir