Home / News / HABER / TÜRKİYE / Yıldırım’ın ilk grup toplantısında ‘başkanlık’ vurgusu
islam devleti default

Yıldırım’ın ilk grup toplantısında ‘başkanlık’ vurgusu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, “Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun boynunun borcudur. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın açıklamalarıdan satırbaşları şöyle:

 

* Yeni hükümetimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Sayın Ahmet Davutoğlu’na bir kez daha milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. AK Partimizin kurucusu genel başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz.

* Seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek, biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece cumhurbaşkanımızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız.

‘DÜŞMANLARIMIZIN SAYISINI AZALTACAĞIZ’

* Coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar tabiatıyla Türkiye’nin bölgedeki konumunu ve önemini daha da artırıyor. Bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle ne yapacağız; yapacağımız çok basit, dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız.”

* Milletim rahat olsun, Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız.

* Suriye’de yaşanan bu anlamsız savaş yüzbinlerce kardeşimizin hayatına maloldu.

‘YOLLARI BÖLDÜK, HAYATLARI BİRLEŞTİRDİK’

* Biz yolları böldük hayatları birleştirdik, biz yolları böldük, gönülleri birleştirdik.

* Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır.

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir