Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’daki karara Türk vekiller de ‘evet’ dedi
islam devleti default

Almanya’daki karara Türk vekiller de ‘evet’ dedi

Almanya’da Ermeni olaylarını soykırım olarak tanıyan karar için iki Türk vekil oylamaya katılmazken en az 7’si evet oyu verdi

Almanya Federal Meclisi’nde, Ermeni olaylarının soykırım olarak tanınması için yapılan oylamaya iki Türk vekil katılmazken Türkiye kökenli vekillerden en az 7’sinin tasarı lehine oy verdiği belirtiliyor.

Alman Meclisi’ndeki 11 Türkiye kökenli milletvekilinden SPD’li milletvekilleri Gülistan Yüksel ve Mahmut Özdemir oylamaya katılmadı. Türkiye kökenli vekillerden en az 7’sinin tasarı lehine oy verdiği öğrenildi. Tasarıya Alman kabinesinde Türkiye’den tek bakan olan Aydan Özoğuz da destek verdi.

631 üyeli mecliste tasarıya karşı sadece 1 hayır, 1 de çekimser oy çıktı. Tek ret oyunu Almanya Başbakanı Angela Merkel’in liderliğini yaptığı Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinden Betina Kudla verdi. Çekimser oy ise bir diğer CDU milletvekili Oliver Wittke’den geldi. Wittke, “Türkiye’nin geleceğini Türkiye’yi karşımıza alarak değil ancak Türkiye ile şekillendirebiliriz” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir