Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Felluce’de siviller ‘işkenceyi’ anlattı
islam devleti default

Felluce’de siviller ‘işkenceyi’ anlattı

Irak’ın, IŞİD’e karşı operasyon başlatılan Felluce kentinde Şii milisler tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan siviller ‘gördükleri işkenceyi’ anlattı

Felluce’nin kuzey kırsalında bulunan Garma ve Saklaviye bölgelerinden kaçırılan siviller, federal polis ve Şii gönüllülerden oluşan Haşdi Şabi mensupları tarafından işkenceye tabi tutulduklarını anlattı.

Irak ordusunun başlattığı “Felluce’yi IŞİD’den kurtarma operasyonu” sırasında federal polis ve Şii Haşdi Şabi milisleri mensuplarının yaklaşık bin sivili kaçırdığı belirtiliyor.

Felluce’nin bağlı olduğu Anbar eyaletinin önde gelen isimlerinin girişimleriyle yaklaşık 600 kişi serbest bırakıldı. Özgürlüklerine kavuşanlar,  çok sayıda kişinin geride kaldığını ve onların âkıbetinin meçhul olduğunu söylüyor.

“İnsan dolu 4 otobüs ve bir kamyonu başka yere götürdüler. En az 250 kişi vardı içinde. Onları sorguya götürüyoruz dediler. Bu gruptan hiç biri bir daha görülmedi. Sorduğumuzda ‘onları idam ettik’ dediler.”

Kafalarına sert aletlerle vurularak darp edildiklerini anlatan siviller, ‘su isteyeni keseceğiz’ şeklinde tehdit edildiklerini ifade etti.

Serbest kalan bir başka kişi milislerin, onları idrarlarını içmeye zorladıklarını söyledi.

 

 

İşkence altında ölen 4 ceset

Felluce’nin güney kırsalında yer alan Amiriyet-ül Felluce bölgesindeki hastane kaynakları işkence altında ölen 4 cesedin hastaneye ulaştığını belirtti.

Felluce’nin kuzeyinde çatışmalar

Iraklı askeri kaynaklar, IŞİD’in Felluce’nin kuzeyindeki Sejar bölgesinde Irak ordusuna ait mevzilere saldırı düzenlediğini söyledi. İntihar saldırılarının ve canlı bombaların da kullanıldığı baskında onlarca kişi öldü. Ordu ve onun yanında savaşan milisler bu saldırıdan sonra Sejar’dan Duvaya bölgesine doğru çekildi.

 

 

Felluce’de çatışmalarda IŞİD ile ordu arasındaki çatışmalarda onlarca asker öldü.

[[Fotoğraf: Reuters]]

Felluce’nin güneyinde de çatışmalar devam ediyor. ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun havadan desteğiyle ilerlemeye çalışan ordu, IŞİD tarafından direnişle karşılandı. İlerleme sağlanamayan çatışmalarda 13 ordu ve IŞİD mensubu öldü.

Al Jazeera

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir