Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Fransa Kobani’de askeri üs kuruyor
islam devleti default

Fransa Kobani’de askeri üs kuruyor

Fransa IŞİD ile mücadele kapsamında Kobani’de askeri üs kuruyor. Sputnik’e konuşan Kobanili araştırmacı ve Kobani Kantonu eski Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nessan, Fransa’nın Kobani’nin güneyinde askeri üs kurmak için çalışmalara başladığını belirterek, askerlerin Menbiç operasyonunda da yer aldığını söyledi

Fransa, IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye’nin kuzeyinde yer alan Kobani kentinde askeri üs kuruyor ve YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne askeri danışmanlık veriyor. Fransa bu doğrultuda 2 hafta önce Kobani’ye 170 askerini gönderdi.

Demokratik Suriye Güçleri yetkililerinden edinilen bilgilere göre Fransa askerleri, Menbiç operasyonunun başlamasından birkaç gün önce Kobani’ye ABD askerleriyle birlikte geldi. Güvenlik gerekçesiyle gelişleri büyük bir gizlilik içinde gerçekleşirken, gelen Fransa askerlerinin hepsinin Özel Kuvvetler’den oluştuğu öğrenildi.

MECBUR KALMADIKÇA ÇATIŞMALARA GİRMİYORLAR

Askeri uçaklarla gelen Fransa askerleri Kobani’nin güneyinde bulunan çimento fabrikasına yerleştirilirken, kaldıkları fabrikanın çevresini ise Demokratik Suriye Güçleri koruyor. Menbiç operasyonda yer alan ve cephenin ikinci kısmında olan Fransa askerleri mecbur kalmadıkça çatışmaya girmiyorlar, koalisyon uçaklarıyla koordineyi sağlıyorlar ve Demokratik Suriye Güçleri’ne ağır silah eğitimi veriyorlar.

Kobanili araştırmacı ve aynı zamanda Kobani Kantonu eski Dışişleri Bakan Yardımcısı olan İdris Nessan, konuyla ilgili olarak Sputnik’e konuştu. Fransa’nın Kobani’de askeri üs kurmak için çalışmalara başladığını belirten Nassan, şunları söyledi:

‘FRANSIZ ASKERLER, ÇİMENTO FABRİKASINDA KONUŞLANDI’

“Fransa askerleri Menbiç operasyonu için Kobani’ye ABD askerleri ile birlikte geldi. Fransa askerleri cephede savaşmak için değil koalisyon uçaklarıyla koordine sağlamak, Menbiç Askeri Meclisi ve Demokratik Suriye Güçleri’ne askeri danışmanlık vermek ve planlama yapmak için geldiler. Lojistik ve eğitim konusunda da yardımcı oluyorlar. Ne kadar Fransa askerinin geldiği konusunda net bir rakam veremem ama ihtiyaca göre gelecekler.”

 Fransa’nın Kobani’de Mıştenur tepesinde değil Kobani’nin güneyinde üs kuracağını aktaran Nessan, şöyle devam etti: Mıştenur tepesinde şimdilik herhangi bir askeri hareketlilik ve çalışma yok. Ayrıca Mıştenur tepesi güvenlik gerekçesiyle uygun bir yer de değil. Bu konudaki söylentiler doğru değil. Fransa askerleri, Kobani’nin güneyinde yer alan çimento fabrikasında konumlanıyor. Bu çimento fabrikası Fransızlarındır.”

Sputnik

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir