Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Hizbullah Halep’e geri dönüyor
islam devleti default

Hizbullah Halep’e geri dönüyor

Suriye iç savaşında Esad ordusu ile birlikte savaşan Hizbullah üyelerinin yeniden Halep’in güneyine döndüğü belirtiliyor.

 

Hizbullah askerlerinin, muhaliflerin kontrol ettiği Halep’in güney bölgelerine yeniden konuşlandığı bildiriliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Hizbullah kuvvetleri artık Esad rejiminin gösterdiği yerlerde ve ona bağlı olarak değil, ülkede bulunan Şiilerin de desteği ile özerk bir yapıda, asimetrik savaş metodu yürüteceği belirtilmişti.

 

Örgüt son birkaç aydır Doğu Guta ve Şam’a yakın bölgelerde El Nusra ile savaşıyordu.

 

HİZBULLAH’TAN ASİMETRİK SAVAŞ METODU

 

Ortadoğu analisti James Harkin, bizzat Şam’da üst düzey Hizbullah yöneticilerinden edindiği bilgilerle Foreign Policy için kaleme aldığı makalesinde, “Hizbullah son günlerde Suriye’de ağır kayıp veriyor. Her gün gelen ölüm haberleri örgütte yeni bir dönem başlattı. Artık, Hizbullah, Esad’a destek veren milis örgütü gibi değil bizzat bir devlet gibi çatışıyor. Ve Suriye’deki Şii nüfus da Esad için değil, bizzat Hizbullah’ın yanında çatışıyor ve destek veriyor” yorumunda bulunmuştu.

 

Harkin, Suriye’deki Şiilerin Hizbullah sempatisinin gün geçtikçe büyüdüğünü ve çok sayıda kişinin “Ben Hizbullah içerisinde değilim ama Hizbullah’tanım” dediğini de aktarmıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir