Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Irak ordusu Felluce’ye girdi
islam devleti default

Irak ordusu Felluce’ye girdi

Irak ordusuna bağlı güçler ve ona destek veren milisler Felluce’nin merkezine girdi, vilayet binasına Irak bayrağı asıldı

 

Irak Ordusu ve ona destek veren milis güçlerin IŞİD’in elindeki Felluce’nin merkezine girerek vilayet binasını ele geçirdi.

Vilayet binasına çekilen Irak bayrağı, resmi televizyonun haber bültenlerinde yer aldı. Vilayet binasıyla birlikte polis, istihbarat ve ilçe meclisi binalarının da IŞİD’den temizlendiği bildiriliyor.

Operasyonun komutanı Abdulvahap El Saadi, BBC’ye birliklerin erken saatlerde şehrin endüstri bölgesini de IŞİD’den geri aldığını söyledi.

Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki Felluce, IŞİD’in en uzun süre elinde tuttuğu şehir oldu. Ocak 2014’te örgütün eline geçen kentte on binlerce sivil mahsur kalmıştı.

Şehirde operasyonunun başlamasıyla yaklaşık 24 bin Felluceli IŞİD’den kaçmayı başardı. Ancak kaçanlardan bazılarına operasyona katılan Şii milisler tarafından işkence edildiği ortaya çıktı.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir