Home / News / HABER / TÜRKİYE / Perinçek Esed rejimi ile Türkiye arasında arabulucu mu?
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

Perinçek Esed rejimi ile Türkiye arasında arabulucu mu?

Reuters’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı söylemlerini yumuşatabileceğini yazmasının andından Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, partisinin Esad’la yaptığı görüşmeler hakkında Dışişleri’ne bilgi verdiğini duyurdu

Reuters’ın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi kurulmasını engellemeye çalışma konusundaki kararlılığı nedeniyle, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın pozisyonu konusundaki tutumunu yumuşatabileceğini yazmasının ardından çarpıcı bir açıklama da Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’ten geldi. Perinçek, partisinden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşen heyetin Dışişleri Bakanlığı’na bilgi verdiği açıkladı.

‘PARTİ HEYETİ BU YIL PEK ÇOK KEZ ŞAM’DA ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNDU’

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Habertürk gazetesinden Özcan Tikit’in “Hükümet için Esad’la görüştüğünüz konuşuluyor, doğru mu?” sorusuna yanıt vermeden önce, Genelkurmay İstihbarat Dairesi’nden emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in başkanlığındaki bir parti heyetinin bu yıl pek çok kez Şam’da üst düzey temaslarda bulunduğunu aktardı.

 

‘İKİ ÜLKENİN YAKINLAŞMASI GEREK’

 

Kendisinin de şubatta Suriye Devlet Başkanı Esad’la 2.5 saat görüştüğünü anımsatan Perinçek, “Verimli geçti” dediği görüşmelerin amacını da “Türkiye’nin bütünlüğü ve bağımsızlığı için iki ülkenin yakınlaşması gerektiğine inanıyoruz” sözleriyle açıkladı.

‘DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA GİDİP YAPTIKLARI GÖRÜŞMELERİ ANLATIYORLAR’

“Hükümetin, Vatan Partisi’nin bu ziyaretleriyle bir ilgisi var mıydı?” sorusuna ise Perinçek, “Ziyaret sonrası arkadaşlarımız Dışişleri Bakanlığı’na gidip yaptıkları görüşmeleri anlatıyorlar” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’NİN PYD VE ABD’YLE YAŞADIĞI KRİZE ESAD NASIL BAKIYOR?

Peki, “Türkiye’nin PYD ve ABD’yle yaşadığı krize Esad nasıl bakıyor?” sorusuna ise Perinçek “Esad ABD’yi Suriye’yi bölmek isteyen düşman, PYD’yi de onun piyonu olarak görüyor. Esad terörist ihraç edilmezse Türkiye’yle dost olmaya hazır olduğunu söyledi” şeklinde yanıt verdi.

‘KURTULMUŞ ‘ZARURETTEN DÜZELECEK’ DEMEDİ Mİ?’

“Ankara-Şam ilişkisi düzelir mi, ne zaman düzelir?” konusunda ise, Perinçek şunu söyledi: “Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da ‘Zaruretten düzelecek’ demedi mi? Suriye’yle ilişkimiz zorunlu olarak düzelecek ama hızlı olmalıyız.”

Sputnik

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir