Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Rus jetleri hastane ve ilaç fabrikasına saldırdı
islam devleti default

Rus jetleri hastane ve ilaç fabrikasına saldırdı

Rus jetleri Suriye’nin Halep şehrinde bir hastaneye “fosfor”, bir ilaç fabrikasına da “vakum” bombasıyla saldırdı

 

Suriye’de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep’in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki bölgede bir hastaneyle ilaç fabrikasını bombaladığı bildirildi.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus jetleri dün gece Halep’in kuzeyinde yer alan Anadan ilçesindeki Anadan hastanesine “fosfor”, Kefr Hamra beldesindeki Asya ilaç fabrikasına ise “vakum” bombasıyla saldırdı. Saldırıda hastane ve ilaç fabrikasının kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

 

Rus jetlerinin kentin tek çıkış noktası olan Kastillo yolu ile Handarat bölgesine yoğun şekilde bombaladığına değinen kaynaklar, Halep merkezde yönetim karşıtlarının kontrolündeki yerleşim yerlerine de saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

 

Saldırılarda ölü ve yaralılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Rus ordusuna ait savaş uçakları 15 günden bu yana Halep ve çevresinde muhaliflerin kontrolünde yer alan ilçe, belde ve köylerdeki çarşı, pazar yeri, hastane ve sivil savunma merkezlerini yoğun şekilde bombalıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir