Home / News / HABER / TÜRKİYE / Suriye’den Hatay’a geçmeye çalışan Suriyelilere jandarma ateş açtı: 6’sı çocuk 11 ölü!
islam devleti default

Suriye’den Hatay’a geçmeye çalışan Suriyelilere jandarma ateş açtı: 6’sı çocuk 11 ölü!

İdlib Türkmendağı bölgesindeki Hırbıt Couz sınır hattından Hatay’a geçmeye çalışan Suriyeli sivillere Türk jandarması tarafından ateş açıldı.

 

Açılan ateş sonucunda Türkiye’ye iltica etmek için sınırı geçmeye çalışan 6’sı çocuk, 2’si kadın toplamda 11 Suriyeli hayatını kaybetti.  Ölen 6 çocuğun kardeş oldukları ve annelerinin de jandarma ateşiyle öldükleri bildirildi.

Türk jandarmasının sınırdaki ilk olayı bu değil. Hatay sınırında birçok defa bu tarz mağduriyetler yaşandı ama basına yansımadı. Türkiye IŞİD veya YPG ile sınırı olmayan Hatay Türkmendağı’na ve Reyhanlı’ya çok sıkı sınır kontrolü yaparken, IŞİD ile komşu sınır olan Antep’te ve YPG ile sınırı olan Urfa, Mardin ve diğer bölgelerde bu tarz olaylarla karşılaşmıyor ve bu kadar sıkı denetim de yapılmıyor. Sınıra örülen duvarın da IŞİD veya YPG ile komşu olan bölgeye değil de şu an için Muhaliflerin Türkiye ile tek sınırı olan Hatay boyunca yapılması gayet düşündürücü.

Öte yandan TSK bölgede bu tür vakalarla ilgili olarak soruşturmalar şimdiye kadar 5 askeri görevli tutuklandığı bildiriliyor.

Bu geceki jandarma ateşiyle hayatını kaybedenlerin çekilen videosu ve fotoğrafı:

 

 

ClR7AJkVEAEXJnv

kureselanaliz

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir