Home / News / HABER / TÜRKİYE / ‘Suriye’nin kuzeyinde ciddi bir proje uygulanmaktadır’
islam devleti default

‘Suriye’nin kuzeyinde ciddi bir proje uygulanmaktadır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birlik Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği iftar konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftar programında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

 

Tüm dünyanın sırtını çevirdiği meselede tüm Türkiye seferber oldu.

 

“Bizim kültürümüzde zengin, altınları, arabaları, maddi imkanları çok olandan ziyade gönlü geniş olandır. Değerli kardeşlerim, gönül zenginliğinin ne kadar önemli olduğunu son 6 yıldır Suriye ve Irak’taki çatışmalardan kaçan mülteciler konusunda sergilenen tavırda bir kez daha gördük, yaşadık. ‘Bize bir yerlerden yardımlar gelecek de ondan sonra yapacağız’ diye düşünmedik tam aksine ‘bizde ne var biz verelim’ dedik. Biz devletin bütçesinden 10 milyar doları aşkın verdik ama sağ olsun sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz de en az bir o kadar da onlar verdiler. Niye Çünkü bu milletin mayasında İslam var.

 

Bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi bizim 10 farklı ilimizde kurduğumuz 26 barınma merkezinin bir benzerini tesis etmedi, edemedi. Peki burada sorun maddi imkan eksikliği miydi Para, kaynak bulunamadığı için mi bütün bunlar yapılmadı Tabii ki hayır. Buradaki sıkıntı vicdan terazisinin bozulmasıydı, merhamet eksikliği, şefkat eksikliğiydi.

 

Suriye’nin kuzeyinde çok ciddi bir proje uygulanmaktadır.

 

Bize verilen cevaplar var, diyorlar ki ‘PYD, YPG bunlar DAEŞ’e karşı savaştıkları için biz onlara destek veriyoruz’ diyorlar bazı dost ülkeler. Peki, bunu böyle söylüyorsunuz El Nusra’yı terör örgütü olarak kabul ediyorsun. El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor, onu niye dost olarak kabul etmiyorsun Bize göre iyi terörist, kötü terörist olmaz, teröristlerin hepsi kötüdür.

 

Türkiye, PKK’dan bölgemiz DAEŞ’ten kurtulmadıkça bu acılar bitmeyecektir. Operasyonlar devam edecektir, bundan yılmak yok.

 

Muhammed Ali sıradan bir sporcu değildi. Ali’nin her attığı yumruğun mazlumlar için atıldığına inanıyorum.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir