Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriye ordusu Halep’e saldırdı
islam devleti default

Suriye ordusu Halep’e saldırdı

Rejime ait güçlerin Halep’te muhaliflerin denetimindeki yerleşim yerine ”fil” adı verilen füzeyle saldırısı sonucu 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı

Suriye rejimine ait güçlerin Halep’te muhaliflerin denetimindeki Amiriye semtine “fil” adı verilen füzeyle saldırısı sonucu 5 sivilin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Halep’teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait güçlerin kentte yönetim karşıtlarının kontrolündeki Amiriye semtinde sivil yerleşim yerine ”fil” adı verilen füzeyle saldırdı.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı ifade edilirken, olay yerinde çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü dile getirildi.

Şam yönetimine bağlı güçler önceleri Halep’teki çarşı, pazar, otobüs durakları ve fırınlara Scud füzeleriyle, ardından da misket ve vakum bombasıyla saldırırken, birkaç yıldan beridir de ”varil bombası”, “fil” adı verilen füze, TNT patlayıcılar ile bombalarla hedef alıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir