Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Tunus’a ABD’den yüzde 7 faizle yardım
islam devleti default

Tunus’a ABD’den yüzde 7 faizle yardım

ABD ve Tunus liderlerinin ülkedeki ekonomiye destek görüşmelerinin ardından yüzde 7 faizle Tunus’a 500 milyon dolarlık kredi verilmesinde anlaşma sağlandı

Tunus ekonomisini canlandırmak için ABD’den 500 milyon dolarlık kredi alıyor.

Tunus Maliye Bakanı Slim Chaker ve ABD Büyükelçisi Daniel Rubinstein dün konu ile ilgili bir anlaşma imzaladı, Chaker, Tunus’a yüzde 6-7 lik faiz ile borç verileceğini açıkladı.

Anlaşma ABD Başkanı Barack Obama ve Tunus evlet Başkanı Beji Caid Essebsi arasında Tunus’ta ekonomik reform ve yatırımları teşvik toplantısının ardından yapıldı.

Tunus, Yasemin devrimi sonrası yüksek düzeydeki genç işsizliği ve durgun ekonomi ile mücadele ediyor.

AB’DEN 500 MİLYON AVRO

Ekonomik darboğazda olan Afrika ülkesi Tunus’a, Avrupa Birliği Konseyi’nden perşeme günü de 500 milyon avroluk kredi desteği verilmesi kararı çıkmıştı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, AB Konseyi Daimi Temsilciler Komitesinin (Coreper), ekonomik sıkıntı yaşayan Tunus’a makro finansal yardım çerçevesinde kredi verme kararı aldığı duyurmuştu. Krediyle Tunus’un ekonomik istikrara kavuşması, mali reform programına devam etmesi ve ülkenin dış finansman açığının azaltılmasına katkı sağlanması amaçlandığı öne sürülmüştü.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir