Home / News / HABER / DAVA / Tunus Hükümeti’nden Skandal Uygulama
islam devleti default

Tunus Hükümeti’nden Skandal Uygulama

Tunus Hükümeti, Hizb-ut Tahrir’in başkentte yapacağı “Dünyayı Kurtaracak Hilafettir” başlıklı konferansını gözaltılar ve zorba yöntemler kullanarak engelleme girişiminin ardından konferansa Türkiye’den katılan Mahmut Kar’ın da Tunus’a girişini engelledi.

Tunus’ta Raşid Gannuşi’nin “Müslüman demokrasisine girmek için siyasî İslam’dan çıkıyoruz. Artık siyasî İslam’ı temsil iddiasında olmayan Müslüman demokratlarız. Dinî faaliyetin siyasî faaliyetten tamamen bağımsız olmasını istiyoruz.” açıklamasının ardından Tunus Hükümeti, İslami hareketlerin Tunus’taki siyasi ve fikri faaliyetlerini engelleme yoluna gidiyor.

Hizb-ut Tahrir / Tunus’un 04 Haziran 2016 Cumartesi günü Tunus’un başkentinde “Dünyayı Kurtaracak Hilafettir” başlıklı konferansını engelleyerek Hizb-ut Tahrir mensubu gençleri gözaltına aldı ve konferansı iptal etti. Bu hukuksuz uygulamaya tepki veren Hizb-ut Tahrir, konferansı gerçekleştireceğini duyurdu.Yaptığı basın açıklamasında şunları aktardı:

“Bu yasağı ve hükümetin siyasi eylemlerimize yönelik vesayetini şiddetle reddediyoruz. Hükümet, tüm karar ve eylemleriyle ülkeyi sömürgeciliğe peşkeş çekmektedir. Ayrıca İngiliz Büyükelçiliği’nin emir kulu olan polisin bu yasağını da şiddetle kınıyoruz. Ve bu bağlamda şunu vurguluyoruz:

Biz, eylemlerimizin meşruiyetini kendisini sömürgeciliğe ipotek eden, ülke ve insanları zarara uğratan yetkililerden değil, İslam’a daveti, taşımayı ve mücrim hainlere karşı siyasi mücadeleyi farz kılan İslam’dan alırız. Kaldı ki kanunlar bize konferans yapma hakkını vermektedir.

Zulüm ve zorbalıklar, yasaklar, ister konferans salonda, isterse meydan ve alanlarda olsun, 04 Haziran 2016 Cumartesi günü -Allah’ın izniyle- Hilafet konferansını yapmaktan bizi caydıramaz. Aksine biz, sömürgeci kâfir Amerika, İngiltere, Fransa ve ajanlarının kökünü kazıyacak, Müslümanlar ve tüm insanlığa iyilik getirecek Hilafetin kurulması yolunda yürümeye devam edeceğiz. Eğer siz bu eylemlerinizle bizimle insanlar arasına girebileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Sokaklar, meydanlar ve camiler, minberlerimiz olacak, Nübüvvet metodu üzere Hilafet kurulana kadar oralardan halkımıza seslenmeye, davet etmeye, halk arasında ve halkla birlikte olmaya devam edeceğiz. 

Hükümet ve polisi, Allah’ın dinine olan düşmanlık ve saldırganlıktan şiddetle sakındırıyoruz. Ve diyoruz ki akıbet muttakiler, düşmanlık da zalimler içindir. Ceberut ve küstahlık taslayan önceki kavimlerden ibret alın. Firavun ve Karun size bir ibret olsun, sizden önce Bin Ali ve Burgiba da size bir ders olsun. İslam’ın şafağı doğmak üzeredir.”

Tunus Hükümetinin bu zorba tavrı bununla sınırlı kalmadı.Türkiye’den konferansa konuşmacı olarak katılan Mahmut Kar Tunus’a gittiğinde, güvenlik güçleri tarafından telefonuna el konularak Tunus sefareti ile görüşmesi de engellenerek sınırdışı edildi. Türkiye’ye geri gönderildi.Mahmut Kar, Tunus hükümetinin bu uygulamasına tepki vererek Türk Dışişlerinin bu hukuksuz uygulamaya karşı gerekeni yapmasını talep etti. Ayrıca “Korkunun ecele faydası yok. Hizbut Tahrir’in düşünceleri sizi korkutuyor. Örümcek misali hakimiyetiniz ve sultanız yıkılacak. Beni engellediniz ama İslamı asla engelleyemeyeceksiniz.” açıklaması da yaparak engellemenin temel sebebini ifşa etti.

 ISLAH HABER

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir