Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Tunus’ta ulusal birlik hükümeti çağrısı
islam devleti default

Tunus’ta ulusal birlik hükümeti çağrısı

Cumhurbaşkanı Sibsi’nin ulusal birlik hükümeti kurma çağrısı ülkede sürpriz olarak algılanmazken, girişim teklifinde adı geçen taraflar düşüncelerini ortaya koyuyor

Tunus’ta Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’nin ulusal birlik hükümeti kurulması girişimi genelde olumlu karşılanırken, hükümete katılması yönünde adı geçen taraflardan teklife farklı tepkiler geliyor.

Sibsi’nin dün ulusal kanalda verdiği röportajla başlayan ulusal birlik hükümeti kurulması çağrısına ilk tepkiyi, Başbakan Habib es-Sıyd bugün özel bir radyoya yaptığı açıklamayla verdi.

Sıyd, “Pazartesi günü Cumhurbaşkanıyla ulusal birlik hükümeti konusunu görüşeceğim. İstifa edip etmeme kararımı o zaman vereceğim. Ülkenin çıkarları doğrultusunda görevimi sürdürmeye hazırım.” dedi.

Yine bu sabah Parlamento Başkanı Muhammed Nasır ile Tunus İşçi Genel Sendikaları (UGTT) Başkanı Hüseyin Abbasi arasında gerçekleşen görüşmenin ardından Abbasi bir açıklama yaptı.

Abbasi, “Sendika, Cumhurbaşkanı Sibsi’nin ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki girişimini destekliyor ancak UGTT bu hükümete katılmayacaktır.” diyerek, Sibsi’nin hükümete ortak olunması yönündeki teklifini kabul etmediklerini ortaya koydu.

Basına açıklama yapan Tunus Sanayi, Ticaret ve Zanaat Konfederasyonu (UTICA) Başkanı Vidad Buşmavi de cumhurbaşkanının ulusal birlik hükümeti kurma teklifini yakında örgütün icra komitesinde ele alacaklarını söyledi.

Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ise ulusal birlik hükümeti hakkında görüşünü henüz bildirmezken, Magrib gazetesine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanının bu girişimi hakkında önceden bir fikrinin olmadığını belirtti.

Habib es-Sıyd başkanlığındaki Tunus hükümetinde 6 Ocak’ta gerçekleştirilen revizyonla 13 bakanlığa yeni isimler getirilmişti.

 Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir