Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Türkmen Dağı düştü!
islam devleti default

Türkmen Dağı düştü!

SURİYE’de ordu güçleri, Rus hava desteği altında Lazkiye’nin kuzeyindeki stratejik Türkmen Dağı bölgesinde, muhaliflerin kontrolündeki son yerleşim olan Rabia kasabasını da kontrol altına aldı.

Rus yayın organları, 24 Kasım 2015’te Türk jetlerince düşürülen SU-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov’u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduğunu, intikam alınacağını yazdı. Savaş bölgesine Türkiye’den giden Elazığlı Alparslan Çelik, uçağın düşürülmesinden sonra pilotun öldürüldüğüne ilişkin kameralara açıklama yapan kişiydi.

KASABAYI ÜÇ TARAFTAN KUŞATTILAR

Suriye Ordusu Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, aralarında Rabia’nın da bulunduğu bölgedeki 17 yerleşimin kontrol altına alındığı belirtildi. Şam yönetimine muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre de ordu güçleri bölgede son 48 saatte 20 köyü ele geçirdi. Suriye ordusu son bir haftada, Rabia’nın kuzey, güney ve batısındaki bazı köyleri ele geçirerek, kasabayı üç yönden kuşatmaya almıştı. Önceki gün gece saatlerinde de ordu birlikleri, Rus hava desteğiyle kasabaya girdi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir