Home / News / HABER / TÜRKİYE / 450’den Fazla Türkistanlı Mülteci Sınır Dışı Ediliyor!

450’den Fazla Türkistanlı Mülteci Sınır Dışı Ediliyor!

450’den fazla Özbek, Türkistanlı, Kafkasyalı sınır dışı ediliyor, bugün (10 Ağustos) basın açıklaması yapılacak!

Küresel Analiz’in Haberine Göre;

29 Temmuz’dan bu yana İstanbul’da yüzlerce mülteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan çoğunluğu Özbek olmak üzere Kazak, Tacik Kırgız, Türkistanlılar, Kafkasyalılardan oluşan 450’den fazla mültecinin sınır dışı edilmesi bekleniyor. Bu mültecilerin çoğunu ise Rusya ve Çin’de idam bekliyor. Hükümetin bu politikasının Rusya ile barışma sürecinde geldiği yorumları yapıldı. Bu mülteciler kendi ülkelerinde büyük bir zulüm ve baskı altında olduğundan göç etmek için Türkiye’yi tercih ediyorlar.

Özbekler 15 Temmuz darbe gecesi sokaklara dökülmüş ve tankların karşısında dik durmuşlar, bu sebeple de gündem olmuşlardı:

Bugün yapılacak basın açıklamasının duyurusu ise şu şekilde:

“Basın Toplantısı 12 Temmuz yani darbe öncesi hazırlanan bir liste ve yazı gereği 29 Temmuzdan itibaren İstanbul’da yürütülen operasyonlarla 450’den fazla çoğunluğu Özbek olmak üzere Kazak, Tacik Kırgız, Türkistanlılar, Kafkasyalı aileler sınırdışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine alınmıştır.

Sınırdışı edilenler iade edildikleri ülkelerde işkence görmektedir ve bunun canlı örnekleri çok yakın zamanda vukuu bulmuştur. Yapılan işlemlerin bürokraside sahibi bulunamamakta ve Türkiye sevdalısı bu insanlara yapılan bu muameleye anlam verilememektedir. Halen GGM’de tutulan mağdur ve mazlum muhacirlere karşı hukuk dışı muamelelerin ve mevcut durumun değerlendirileceği basın açıklamamıza tüm basın mensuplarımızın katılımını beklemekteyiz.”

Yer: İHH insani Yardım Vakfı / Fatih – İstanbul 10. 08.2016 Saat : 11:00

Destekleyenler: İHH, Özbekler Birliği , Türkistan Birliği, İyilik İnsan Hakları Derneği

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir