Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep’te elbise çarşısına hava saldırısı; 14 ölü

Halep’te elbise çarşısına hava saldırısı; 14 ölü

Halep’te muhaliflerin kontrolündeki bölgede bulunan Sukkeri semtindeki elbise çarşısı havadan bombalandı

Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep’te muhaliflerin kontrolündeki semtte bir çarşıya düzenlediği hava saldırıları sonucu 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep’teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının Halep’te yönetim karşıtlarının denetiminde yer alan Sukkeri semtindeki elbise çarşısını bombaladığını söyledi.

Çarşı bölgesine düzenlenen 8 hava saldırısı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 kişinin ölümünü, 26 kişinin yaralandığını belirten Ebu Leys, ”Saldırıda onlarca dükkan kullanılmaz hale geldi. Bazı iş yeri ve evlerde de yangın çıktı. Yangın itfaiye ve sivil savunma ekiplerince söndürüldü.” dedi.

”Rus uçaklarının bombaladığı yerde hasar büyük olur” diyen Ebu Leys şunları kaydetti:

”Sukkeri’deki elbise çarşı Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının saldırılarına maruz kaldı. Telsizlerden Sukkeri bölgesine Rus ve rejim uçaklarının saldırdığını öğrendik. Bombardımanda hayatlarını kaybedenlerin çoğu kadın ve çocuktu.”

Bu arada bölgedeki görgü tanıklarından Ebu Adnan, ”Buraya neden saldırıyorsunuz, yazıktır. Ölenlerin çoğu çocuktu. Onların cesetlerini enkazlar arasından çıkarttık. Allah’tan korkun.” ifadesini kullandı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir