Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Türkmenistan’da zorla alkollü içecek ve domuz eti!

Türkmenistan’da zorla alkollü içecek ve domuz eti!

Türkmenistan’ın Daşoğuz şehrinde Müslümanlarla mücadele kapsamında erkeklerin sakalları zorla traş edilerek, alkollü içki ve domuz eti yedirtiliyor.

Türkmenistan’ın Daşoğuz kenti polisi, sakal bırakan Müslümanlara yeni baskı yöntemleri icadetti.

Azadlık radyosunun haberine göre, şehir polisi sakalını kesmeyen 50 yaşın altındaki tüm erkekleri gözaltına alarak emniyet merkezine götürüyor. Onlara “Neden sakal bıraktın? Sen Vahhabi misin? Namaz okuyor musun?” sorularıyla sorguya çekiliyor.

Radyoya konuşan bir Türkmen vatandaşı, Bekmurat adındaki arkadaşını polisin aynı nedenle alıkoyarak zorla votka içirdiğini ve domuz eti yedirdiklerini söyledi.

Polis sargusunun ardından evne dönen Bekmurat, “polis itaat etmeyenleri önce dövüyor, sonra zorla tıraş ediyor” dedi. Bekmurat, daha sonra bu insanlara herhangi bir şekilde mahkemeye çıkarılmadan yargısız infaz yapılarak 7-8 yıla kadar hapis cezası verildiğini söyledi.

Radyoya ismini açıklamadan konuşan bir kişi hapse atılan böyle iki vatandaşı bizatihi kendisinin tanıdığını söyledi. Bu insanların yakınlarına ise içerideki vatandaşlar hakkında hiçbir bilgi verilmediği açıklandı.

Türkmenistan’ın diğer şehirlerinde de sakal bırakan erkeklerle polis yakından ilgileniyor. Özellikle yaz döneminde Türkiye’den tatile dönmüş öğrenciler Türkmen polisini dikkatini çekiyor.

Mari şehrinde yaşayan bir genç konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Polis benim tatile gelen bir arkadaşımın telefonunda sınıf arkadaşlarının fotoğraflarını bulmuş. O gençlerin hepsi sakallıymış. Türkiye’de şu anda genç insanlar arasında sakal bırakmak modaymış. Arkadaşımı sorguladıktan sonra “sen bizim özel kontrolümüzdesin” diyerek serbest bıraktılar…”

dunyabulteni

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir