Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya’dan Mistura’nın planına destek

Rusya’dan Mistura’nın planına destek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın eski El Nusra militanlarının Halep’in doğu kesimlerinden çıkarılması şeklindeki fikrini desteklediklerini belirtti.

TASS’a değerlendirmelerde bulunan Bogdanov, “Bunun zamanı çoktan gelmişti. Staffan de Mistura’nın açıklamasına nasıl tepkiler geleceğini göreceğiz” dedi. Bogdanov “En önemli görev, BM himayesinde Suriyeliler arasında istikrarlı ve kapsayıcı bir diyalog oluşturmak” diye de ekledi.

‘HERKES 9 EYLÜL’DE İMZALANAN SURİYE ANLAŞMASINA BAĞLI’

Öte yandan Bogdanov ABD’nin Rusya ile Suriye konusundaki müzakereleri durdurmasına rağmen tarafların sürekli temas hâlinde olduğunu ve herkesin 9 Eylül’de imzalanan Suriye anlaşmasına bağlı olduğunu söyledi.

Bogdanov şu ifadeleri kullandı: “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry neredeyse her gün iletişim kuruyor. Askerler arasındaki temaslarıysa askerin kendisine sormak gerekiyor. Fakat radikallerle etkili bir biçimde mücadele etmek için işbirliği, bilgi paylaşımı ve adımlarımızı koordine etmenin bir alternatifi yok. Kerry’nin Lavrov’u aramasının nedeni de bu.”

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir