Home / News / HABER / TÜRKİYE / Yıldırım: Rejimi değiştirmek isteyenler karşısında bizi bulur

Yıldırım: Rejimi değiştirmek isteyenler karşısında bizi bulur

Başbakan Yıldırım, “Ey Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok, olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında şunları söyledi:

“Türkiye’nin yapay gerilimlerle, boş laflarla, çamur at izi kalsın mantığıyla bir yere gidemeyeceği artık açık. Bunu ne yazık ki CHP öteden beri anlayamıyor veya anlamamazlıktan geliyor. Defalarca bu kürsüden Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptık, ‘gelin beraber hareket edelim, Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları olgunluk içinde beraber atalım’. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu ‘dediğim dedik, çaldığım düdük’ diyor, başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya hiçbir mesnedi olmayan iddialarla, büyük oy farkıyla seçilmiş hükümetini, iktidar partisini şikayet ediyor. Önüne gelene, dost-düşman demeden, AK Parti’yi kötülüyor.

Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de hükümetimizle ilgili bu iddiaları delillendirdiğini de bugüne kadar görmedik. Asılsız iddia nasıl ispat olacak? Şimdi ‘rejimi değiştirecekler’ diyor. Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu; 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur bunu da bil. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz. Bırakın da buna millet karar versin. Milletin kararına engel olmayın, ipotek koymayın. Olmak isteseniz de olamazsınız. Millete karşı konulmaz, millete tabi olunur, tabi Sayın Kılıçdaroğlu.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir