Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Türkiye Vilayeti: Gündem Değerlendirme Toplantısı (29/01/2019)

Türkiye Vilayeti: Gündem Değerlendirme Toplantısı (29/01/2019)

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar bu hafta Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendirdi.

► “ADANA MUTABAKATI” NEDEN BUGÜN?
Adana Mutabakatı İle Türkiye’nin Şam Rejimini Tanıması Amaçlanıyor. Suriye’de devriminin başladığı 2011’den bugüne, ilk kez gündeme getirilen Adana Mutabakatı ile Türkiye’nin katil Esed’i tanıması ve Şam rejimi ile resmî temas kurması amaçlanmaktadır.

► ABD HEM DARBECİ HEM MÜTTEFİK!
Venezuela’daki Darbe Sonrası Türkiye’nin Tutumu Nasıl? Türkiye siyaseti Amerikancılıktan zerre taviz vermeyen bir iktidar ile yönetiliyor ama gelgelelim aynı şekilde Venezuela’da güya anti Amerikancı olan Maduro’ya “Dik dur, eğilme!” diyorlar.

► MARKETLERDEKİ FİYAT PAHALILIĞI
Krizin Faturası Market Sahiplerine Kesiliyor. Dün soğan depolarını basarak milletin algısı ile oynadınız bugün “marketleri denetleyeceğiz” diyerek aynı şeyi yapıyorsunuz. Bu şekilde krizin faturasını market sahiplerine kesiyorsunuz.

► PARTİLERİN SEÇİM VAATLERİ
Biri Dine Düşman Olarak, Biri Dini Kullanarak Oy İstiyor. Laikler şahsiyetlerine işlemiş olan Müslüman ve İslâm düşmanlığını ortaya çıkarıyorlar. Muhafazakârlar ise İslâm’ı ve Müslümanların dinî değerlerini istismar etmekte hiçbir beis görmüyorlar.

► AYM’NİN İKİNCİ HAK İHLALİ KARARI
Anayasa Mahkemesi “Hak İhlali” Diyor Mahkemeler Bunu Tanımıyor. Yine gözaltına alınan tesettürlü kadınların başörtüleri sözde tedbir gerekçesiyle çıkartılıyor, Müslüman kadınların inanç ve iffeti hiçe sayılıyor. “28 Şubat bin yıl sürecek!” diyenler adeta haklı çıkarılıyor.

H. 23 Cumadel Ula 1440 El-Muvafık M. 29 Ocak 2019

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir